از دستگاه پرس ملامینه که با نام های خط تولید پرس ملامینه، دستگاه روکش ملامینه، روکش ام دی اف و ... معروف است برای روکش کردن انواع پنل های چوبی اعم از ام دی اف، اچ دی اف، نئوپان استفاده می شود. فاکتورهایی نظیر پشت و رو زدن پنل، تعداد جک های دستگاه ، فشار وارده برای روکش زنی و سرعت و کیفیت از فاکتورهای اصلی در انتخاب این دستگاه هاست.
ترکیب درست فشار و حرارت می تواند بهترین نتیجه را در روکش زنی بدهد.در انتخاب و خرید بک دستگاه باید فاکتورهایی را در نظر بگیرید که در آخر همین بخش بدان اشاره شده است.گروه قبل از ورود به این مقوله ابتدا یک دستگاه کارگاهی روکش ملامینه را بررسی نموده و سپس فاکتورهای مورد نیاز برای خرید دستگاه را بیان می نماید.

یک دستگاه روکش ملامینه برای ام دی اف می تواند دارای بخش های زیر باشد :

1- نقاله غلتکی خوراک پنل برای حمل به داخل دستگاه
2- جدا کننده پانلها  ( Seprator )
3- دارای تمیز کننده سطح پانل ( Cleaner )
4- تغذیه پانل ها از پهلو
5- ایستگاه کاغذ بردار خودکار با بالابر
6- تغذیه حمل پانل به سمت پرس
7- خود پرس  که شامل: پرس کاغذ با ابعاد دستگاه مورد نظر + تعدادی چکش با جهت بالا + گرمایش( انواع آن در پایین ذکر شده است)
8- تغذیه حمل با دهانه های وکیوم
9- خشاب دیواری
10- تریمر زائده های لبه، پهلو و پهنا
11- کنترل کیفیت و پشته گذاری
و...

الف - شناخت دستگاه و قطعات :

یک دستگاه روکش ملامینه می تواند بصورت شکل زیر باشد. یک کنترل پنل یا PLC برای کنترل دستگاه، یک عدد پمپ برای فشار و مخزن حرارت که در اینجا بالای دستگاه سوار است، میز و سیلندر و دیگر قطعات که در زیر بدان اشاره شده است.

قطعات تشکیل دهنده دستگاه پرس ملامینه پایه به قرار زیر است :

1- قالب حرارتی : قالب حرارتی باید تا جای ممکن بادوام و مستحکم باشد تا بتواند هم حرارت بالا و هم فشار وارده را تحمل کند.

2- سیستم هدرولیک :  این سیستم که مستقیماً به پمپ وصل می باشد باید داغ شود تا بتواند عملیات حرارت و فشار را توام انجام دهد.ترکیب درست فشار/حرارت تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی و ورقی که ملامینه می شود دارد. هیترهای روغنی که با استفاده از جریان برق حرارت می یابند می تواند بهترین گزینه باشد.

3- سیلندر : دو نوع سیلندر در این نوع دستگاه ها مفروض است. سیلندر اصلی و سیلندر حرکتی یا لیفتینگ که تعداد و قطر آنها در انتخاب دستگاه مهم است.در خرید دستگاه حتماً جنس سیلندر را بپرسید.شاید زیاد هم سر رشته نداشته باشید ولی به یاد داشته باشید که سیلند شما هم باید جنس سخت و محکمی با آلیاژ خوب داشته باشد ( که در چینی ها کمتر دیده می شود چون جنس آلیاژها و تکنولژی آن منحصر به آلمان و آمریکاست!) و هم نباید نشتی داشته باشیم چون اگر روغن داخل آن نشت کند کارایی به کمترین مقدار می رسد.

4- دیگ بخار ( یا سیستم گرمایش متمرکز) :
سیستم گرمایش می تواند الکتریکی ( مانند سیستم وکیوم ) و یا حتی روغنی باشد که در بیشتر دستگاه های چینی مرسوم است!.

5- کنترل پنل :
کنترل قسمت های مختلف دستگاه را بر عهده دارد.از سیستم حرارتی و فشار گرفته تا توفق/استارت دستگاه.اکثر این دستگاه ها کنترل پنل ساده و روانی دارند که کار کردن با آنها راحت است.

ب- فاکتورهای مهم خرید :

سایز میز ورودی دستگاه اصولاً 1.22 در 2.44  متر می باشد و در مدل های دیگر 1.83 در 3.66 است.مدل های مرسوم بازار ایران همین دو هستند و شاید دیگر مدل هایی را بیابید که البته قدیمی ترند. برخی از دستگاه های مجار یا لهستانی و همچنین کشورهای آسیای شرقی شاید اینطور نباشند.

* اولین و مهم ترین فاکتور این است که دستگاه مورد نظر شما می خواهد تکرو روکش کند یا دورو.
* نکته بعدی سایز میز خوراک آن است که در بالا ذکر شد.
* نکته بعدی که در دستگاه های صنعتی بیشتر کاربرد دارد سرعت روکش زنی آن است که هر چه بیشتر باشد بهتر است.یعنی ظرفیت تولیدی ماشین.
* فشار بر واحد تناژ هم فاکتور بعدی در انتخاب و خرید دستگاه است.
* وسایل الکتریکی آن ترجیحاً چینی نباشد.البته اگر از کشورهای آسیایی می خرید قطعاً چینی هستند .قطعاتی نظیر تابلو برق، شیر برقی ( هیدرولیک-الکتریکی) و ...
* سوخت مصرفی آن چگونه است مخصوصاً اگر از گاز شهری اشتفاده می نمایید.
*برق مصرفی دستگاه نیز مهم است که در بیشتر آنها سه فاز می باشد.
*نوع ورق صفحه کار یا قالب حرارتی باید دوام کافی برای حرارت و فشار را دارا باشد.
* سیلندرها و پیستون ها باید از بهترین جنس آلیاژ باشند چون به مرور زمان ساییده و خورده می شوند.

مطالب در حال بروز رسانی است ...

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید :
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید     ,   این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید   . شماره تماس های ما را نیز در بخش تماس با ما بیابید.

برای مشاهده شرکت های ثبت شده به سامانه ثبت فعالان صنعت چوب ایران مراجعه نمایید.

برای آشنایی با نحوه ثبت خود در سامانه از اینجا اقدام نمایید.

Ezdar Crafts

حاضرین سایت